Cazuri sfasietoare in care a fost invocat dreptul de a muri

Bernard Heginbotham. In 2004, Bernard si sotia sa faceau deja 67 de ani de casatorie. Aveau impreuna sase copii. Bernard avea 100 de ani si avea grija de sotia sa bolnava in varsta de 87 de ani. Pe masura ce starea ei de sanatate se inrautatea, sotia sa a ajuns in mai multe spitale si centre de ingrijire. Bernard a vizitat-o in fiecare zi de spitalizare si a ajutat-o cu ce a putut.

In aprilie 2004, barbatul a primit un telefon de la fiul sau cel mare prin care-i spunea ca mama sa a fost tranferata iarasi la alt centru. Ca sa o scape de acest chin, Bernard a luat un cutit si i-a taiat gatul sotie, apoi a incercat sa se sinucida. Nu a reusit si a fost prins de politisti. Barbatul a fost acuzat de crima cu premeditare si a devenit cea mai varstnica persoana din Anglia acuzata vreodata de crima. Pentru ca era prea batran, a primit doar un an de inchisoare. Danny Bond. Danny s-a nascut cu 12 saptamani mai devreme in Southmapton, Anglia. Era inceputul unui vieti pline de provocari si boli. Pe cand era inca in spital, micut, el a dezvoltat o infectie la intestine. Nimeni nu si-a dat seama despre ce e vorba pana cand baiatul nu a facut 11 ani. Din cauza bolii sale, baiatul nu a petrecut mai mult de cateva luni in afara spitalului. Si-a sarbatorit doua zile de nasteri si a fost doar de doua ori de Craciun, alaturi de familia sa.

Pana la 20 de ani, a avut 300 de operatii si a trecut prin chinuri groaznice. De la 13 ani baietelul si-a dorit sa moara. A vrut sa se sinucida de doua ori, insa nu a reusit. Cand avea 21 de ani, starea de sanatate a lui Danny s-a inrautatit asa ca a fost spitalizat din nou. Atunci si-a spus ca tot chinul trebuia sa se termine. Singura modalitate prin care putea sa se sinucida in spital era sa se infometeze. Mama si tatal vitreg l-au ajutat sa moara si sa nu mai manance nimic. Bond a murit la 21 de ani in iulie 2002.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu