Ce trebuie sa stii cand cumperi un copiator

Cumpararea unui copiator pentru birou sau pentru acasa poate economisi foarte mult timp dedicat afacerii sau momentelor petrecute cu familia. Comoditatea de copiere in casa/birou, fata de transportul pana la un centru specializat, nu poate fi intrecuta. Multe copiatoare desktop sunt, de asemenea, masini multifunctionale, care ofera optiunea de a combina copierea, imprimarea si scanarea. Indiferent de la ce firma vei alege, fie ca e vorba de copiatoare Canon sau de altceva, trebuie sa iei in considerare o serie de factori, dupa cum urmeaza:

Fata-verso


Duplex este capacitatea de a imprima pe ambele fete ale paginii in acelasi timp. Va fi greu de lucrat cu aceasta caracteristica la multe dintre copiatoarele cu preturi mici, pentru ca va trebui sa intorci singur foaia pe o parte si pe alta. Investind intr-un copiator care va costa mai mult, vei salva astfel timp, pe care il poti atribui altor sarcini.

Alb-negru sau color?


Copierea color este mai lenta si mai scumpa, dar ar putea fi o caracteristica pe care doresti ca, copiatorul tau sa o aiba, daca intentionezi sa produci materiale de promovare pentru afacerea ta (cum ar fi brosuri sau copii ale fotografiilor color). Copiatoarele digitale cu jet de cerneala vor fi mai putin costisitoare decat cele cu laser.

Versatilitatea copiatorului


Luand ca principal motiv pentru a cumpara un copiator, comoditatea, vei dori sa alegi un copiator, care este capabil sa se ocupe de o varietate de dimensiuni de hartie si greutati, folii transparente, carduri de index etc. Cauta copiatoare care sa iti permita copierea unei carti sau a altor obiecte care nu se vor potrivi intr-un alimentator de coli.

Copiator cu stoc de hartie


Ca om de afaceri, ai lucruri mai bune de facut decat sa reumpli tavile cu hartie ale unui copiator. Cauta un copiator cu o capacitate de stocare hartiei de cel putin 250 de coli - sau mai mult. Vei dori, de asemenea, un copiator cu un alimentator automat de documente, care detina cel putin 30 de coli.

Copiator pentru volum


Copiatoare personale nu sunt proiectate pentru volum ridicat. Daca copiatorul utilizeaza un sistem pe baza de cartus, numarul mediu de copii pe cartus iti va spune cat de des vei avea nevoie de o noua unitate, pentru a fi inlocuita. In cazul in care volumul de copiere dorit depaseste utilizarea recomandata, ar putea fi mai indicata inchirierea un copiator mai mare pentru a rezista la sarcini grele, decat sa cumperi un copiator personal de astfel de dimensiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu