O vizita prin tinuturile Borsei

O vacanta unde peisajele impresionante se imbina cu traditia, cu viata taranului de odinioara, cu biserici de lemn sau alte bogatii legendare este o vacanta in Maramures. Aceasta zona situata in inima Europei vine in intampinare cu numeroase locuri minunate dar pe langa aceasta asigura si oportunitati de cazare confortabile. Un site care ofera sprijin in astfel de cautari poate fi regasit la urmatorul link: http://www.infokazare.ro/maramures/cazare-maramures.

Vizitatorii pot alege hoteluri de doua sau trei stele dar si pensiuni sau vile apartinand localnicilor. Intrucat regiunea este impartita in mai multe zone, in functie de interesul fiecaruia pot fi alese una dintre zonele etnografice reprezentate de Baia Mare, Lapus, Sighetu-Marmatiei etc.

Un obiectiv turistic ce merita toata atentia este orasul Borsa precum si rezervatia naturala din zona: ”Pietrosu Mare”, cu o suprafata de aproximativ 3000 ha. Situata in partea de nord a muntilor Rodnei, aduce in atentie numeroasele specii de pasari si animale aflate pe cale de disparitie. Rezervatia este reprezentata printr-o vegetatie alpina si subalpina ce adaposteste un impresionant relief glaciar. Aici pot fi vizitate circurile glaciare Buhaescu, Zanoaga Mare, Zanoaga Mica, Zanoaga Iezerului, Rebra, Gropi.

Patrimoniul din zona orasului Borsa este unul in care complexitatea resurselor naturale te incarca de energie si iti asigura o excursie de neuitat. In prezent aceasta regiune este ospitaliera, iar oamenii te intampina cu caldura lor. Cazarea nu este o problema, fiind oferita prin pensiuni Borsa hoteluri, vile.

Un traseu recomandat turistilor este cel in care punctul de plecare este telescaunul din Complexul turistic Borsa si Cascada Cailor. Aceasta din urma are aproximativ 90 m iar popasul amenajat aici iti da ragazul de a reflecta la frumusetea inconjuratoare. Cascada Cailor este un obiectiv destul de popular, anual venind turisti din toate colturile lumii. Drumul pana la cascada poate fi parcurs si prin padure, desi e mai anevoios. Oricare varianta din cele mentionate reprezinta o excursie minunata cu imagini memorabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu