Cum sa mancam sanatos la fast-food

Sigur ati auzit „n” discutii despre cat de nesanatos este fast-food-ul, despre cat de mult poate dauna dietelor, cat de rau le face copiilor dvs. Au existat recent chiar si o serie de tentative care s-ar putea sa fie duse la capat pentru a face din lanturile de fast-food-uri locuri unde se poate manca sanatos si fara grija unui cancer sau a unei tiroide aparute peste noapte. Cu siguranta nu poate nimeni sa-ti interzica intrarea intr-un astfel de magazin cand nu ai timp; moderatia e cheia care te poate salva de obezitate sau alte boli produse de „mancatul pe fuga”.
Ca sa nu cadeti in capcana fast-food-ului incercati sa respectati urmatoarele sfaturi:
1. Atentie mare la meniul comandat! Cititi cu atentie descrierile, evitati prajelile in uleiuri cu nume ciudate sau folosirea de sosuri pline de E-uri.
2. Comandati cat mai multe salate, mancaruri cu legume multe si cereti carne „slaba”-peste de exemplu. Atentie mare iarasi ce fel de peste si cat de procesat este. De preferat cel oceanic, salbatic, nu de crescatorie. Preferati produsele facute la gratar.
3. Beti apa in timp ce mancati, chiar cu putina lamaie adaugata, nu sucuri acidulate. Sucurile acidulate contin calorii foarte multe care va pot distruge o dieta bine pusa la punct.
4. Comandati mancaruri de baza fara maioneze, mustar in exces etc. Eventual cereti separat condimente si adaugati-le cu masura.
5. Folositi otet si ulei de masline pentru a adauga un plus de savoare mancarii. Cele doua ingrediente sunt numai bune cu un piept de pui la gratar sau poate niste aripioare de pui crocante si au calorii foarte putine.
6. Mananca incet, fara graba si da timp alimentelor sa fie mestecate si digerate treptat. Opreste-te din mancat pana sa te simti „plin”.
7. Nu folosi sare. Multe dintre preparatele de la fast-food contin foarte mult sodiu, unul dintre inamicii tensiunii arteriale normale.
8. Adauga un iaurt unei mese copioase la fast-food. Poate face minuni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu