Operatiile estetice

In Romania operatiile estetice au castigat tot mai mult teren in ultimii zeci de ani.
Daca prin anii 90 foarte putine femei apelau la plasticieni acum multe femei il au la contacte rapide. Acest lucru nu este normal. Din ce in ce mai multe tinere apeleaza la chirurgia plastica, in special la marire de sani sau implant in buze. Daca la marirea sanilor sunt destule operatii reusite, la buze niciodata nu am vazut una reusita.
Le deformeaza cu totul, le strica cu totul fizionomia fetei. Ca si exemplu o pot da pe fata de la trupa Bambi, bruneta. Ii sta foarte rau si din cate am observat i-a creat si un defect in vorbire. Si nu numai ea. Mai este si Elena Basescu cu aceeasi treaba si multe alte femei.

Oricum cel  mai relevant exmeplu al operatiilor estetice este Bianca Dragusanu/Slav. A facut atat de multe incat practic este deformata. Mie nu-mi place. Cand vad o femeie frumoasa o admir cu  cea mai mare placere, dar ea este sub orice critica. Inteleg foarte bine ca vrea sa fie slaba, dar deja a ajuns in limita ridicolului.
Este o femeie urata din cap pana in picioare. Daca din fata i se vad doar buzele, in jurul trunchiului sunt vizibili doar sanii imensi disproportionati cu restul corpului. Poate daca ar fi luata separat ar fi mai draguta. Separat dar fara gura. Dar ca un intreg este un esec. Nu este vina medicilor, este vina ei. Nu are incredere in ea. Mereu am considerat ca persoanele care apeleaza la chirurgie estetica doar pentru imbunatatire, nefiind o necesitate medicala sunt persoane fara coloana vertebrala. Nesigure pe ele. Pe langa faptul ca unele dintre ele isi remodeleaza fata, alte persoane doresc sa scape de greutate. Si asa in loc sa apeleze la sport si o dieta corespunzatoare, lucruri aproape gratuite, prefera sa taie si sa extraga grasimea nedorita.

Vorbesc aici strict de snobism. Sunt persoane care, chiar au nevoie. Daca unei persoane grase ii atarna pielea in urma unei dieta sau a sportului, foarte bine daca doresc inlaturarea acesteia. Dar atata. Nu slabim din bisturiu. Slabim cu vointa.
Trebuie sa invatam sa ne acceptam cum suntem, fara modificari. Trebuie sa ne iubim asa cum aratam si sa  ne simtim bine in pielea noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu