Informatii despre obtinerea formularului A1

Ce trebuie sa faci atunci cand optezi pentru obtinere formular A1 nu te invata nimeni, insa te poti informa chiar tu de pe internet si de la specialistii care sunt dispusi sa fie partenerii tai cei mai apropiati si colaboratori care sa te scoata din orice impas. Desigur nu este deloc greu sa aplici singur pentru obtinere formular A1, insa de cele mai multe ori o firma de intermediere poate sa grabeasca lucrurile, deoarece stie deja despre ce este vorba si te poate ajuta sa rezolvi problema cat mai repede.

Asadar, de ce anume este nevoie pentru obtinerea acestui formular va spunem in continuare, acestea incepand de la un dosar care trebuie sa cuprinda urmatoarele: inainte de toate aveti nevoie, ca si firma, de un certificat de atestare fiscala care sa arate ca firma nu are datorii sau mai bine spus ca angajatorul a platit toate darile sociale catre stat pentru angajati, pana la data la care se solicita documentul; apoi este nevoie de contractul de munca individual al fiecarui angajat in parte obtinut de la ITM, iar contractul tradus care sa ateste parteneriatul dintre firma din Romania si firma din statul Uniunii Europene este si el la fel de obligatoriu. In plus mai amintim si de actele urmatoare: o copie dupa certificatul de inregistrare fiscala al firmei care depune pentru eliberarea formularului A1, o adeverinta care sa arate ce numar de angajati sunt in firma respectiva, aceasta se va obtine de la ITM, cat si adeverinta care sa constate situatia financiara a firmei sau a angajatorului.

Situatia financiara se va face pe ultimele 12 luni, iar daca firma nu are datorii la stat atunci nu vor fi niciun fel de probleme in obtinerea formularului A1. Acesta se va elibera in maxim 25 de zile de la depunerea dosarului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu