Voi de unde culegeti informatiile?

Ne vedem asaltati zilnic de tot felul de informatii, iar presa, din tot ce mai are ea valoros, ofera omului de rand ce este avid de noutate - absolut orice. Oricat de mult am condamna incapacitatea jurnalistilor de a transmite aceste informatii cu un continut mai mult sau mai putin calitativ, publicul are un rol foarte mare in crearea si redarea lor, avand in vedere ca el stabileste raportul dintre ceea ce se da si ceea ce se cere, cat si raportul de calitate si cantitate.

Cu toate ca pare greu in prezent sa mai avem acces la informatie de calitate, mai exista si publicatii online precum www.stiri-presa-online.ro care ofera celor vizati anterior informatii veridice, ce tin intr-adevar de interesul national si nu neaparat numai de barfa sau de monden, adica tot felul de informatii nonsens din showbizzul romanesc. Pentru unii insa aceste informatii sunt vitale si se pare ca exact publicatiile care abordeaza acest gen de subiecte tind sa fie in continua crestere la numarul de cititori sau de vizitatori, in cazul in care au si o platforma online. In acest sens nu putem decat sa spunem ca unii jurnalisti au dus la extrem dreptul cetatenilor Romaniei de a fi informati si probabil din cauza goanei nebune dupa cititori.

In schimb nu trebuie sa judecam pe nimeni sau daca ar fi sa judecam pe cineva ar trebui sa apelam la constiinta, ori sa incadram intregul popor in sala fictiva de judecata, tinand seama de ceea ce am zis inainte si anume de faptul ca presa ofera numai ceea ce se cere, iar daca oamenii vor scandal, atunci au stiri pe masura. Nu merita insa chinul pentru cei care doresc informatii cu o importanta reala, avand in vedere ca suntem liberi sa selectam informatia pe care sa o asimilam, iar in acest secol, multumita tehnologiei, avem din plin de unde si ce alege.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu