Cum cumparam in siguranta dintr-un magazin haine online?

Cumparaturile online sunt bune, eficiente utile, dar au si multe probleme pe care nu ai cum sa le depistezi la prima vedere. De exemplu, daca va cumparati o camasa dintr-un magazin haine online si platiti cu cardul, sunteti redirectionat catre site-ul de plati online, acolo unde introduceti datele cardului si acceptati plata. De multe ori, daca nu sunteti atenti si nu verificati datele de validare ale site-ului de procesare plati, puteti „ateriza” pe un site-clona, care va poate fura datele bancare dupa introducerea lor in campurile marcate, astfel ca nu veti plati produsul si veti ramane si fara bani.

Ca sa nu aveti probleme la cumparaturile online de pe un magazin haine online va trebui sa verificati in primul rand cat de seriosi sunt cei care comercializeaza produsele, ce fel de certificat de securitate are site-ul spre care sunteti redirectionat, daca exista solutii de criptare active si ce fel de redirectionare se face, cat de sigura e aceasta. Pe site-ul unde se proceseaza platile si introduceti datele cardului verificati de doua ori inainte sa tastati ceva, vedeti daca exista un asemenea site pe internet, inregistrat, daca compania care-l detine figureaza in evidenta FISC-ului, daca sunt plangeri impotriva ei, daca site-ul e validat din punctul de vedere al certificatului de siguranta. Dupa ce tranzactia a fost aprobata se va reveni la site-ul initial, la magazin haine online, acolo unde puteti lua legatura cu departamentul de Relatii Clienti pentru a verifica daca a ajuns tranzactia in procesare si la ei. De asemenea, se pot primi date despre cand va ajunge comanda la dvs. si cat de mult veti fi taxat pe transport.

Atentie si la politica de retur si la modul in care va sunt expediate coletele, pentru ca acestea se pot deteriora si dvs. veti ramane cu produsul, fara a putea sa returnati marfa luata online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu