Ridicati-va standardele, domnisoarelor!

Zi de zi, navigand in mod extrem de inutil pe retelele sociale, dau intamplator de tot felul de poze ale unor fete superbe la bratul unor barbati cu adevarat demni de mila. Zi de zi, vorbind cu tot felul de oameni, la un suc cu prietenele sau la locul de munca, cu totii auzim povesti despre femei de nota zece care stau cu niste barbati ce nu le apreciaza, nu le respecta si nu le ajuta cu nimic sa se dezvolte. Sau, cel mai rau caz, toate trei la un loc!

Dragele mele, nu este posibil sa aveti niste standarde atat de joase. Le inteleg pe acele domnisoare si doamne lipsite de un anumit grad de inteligenta si niciodata n-am avut sau n-o sa am asteptari din partea lor. Insa chiar cunosc cazuri ale unor femei de toate varstele care se lasa seduse de niste barbati sub orice critica. Si nu numai ca se lasa seduse, dar se si pun singure in situatia de a suporta batjocura acestora pe o perioada de mai multe saptamani, luni sau, in cele mai triste cazuri, ani intregi. Auzim si vedem zi de zi la televizor stiri care anunta faptul ca o femeie a ajuns in spital sau a facut plangere impotriva sotului ei violent. Nu mi-e mila de aceste femei. Mai ales cand le aud zicand printre lacrimi ca “asta se petrece de ani intregi si chiar nu mai suport!” Nu pretind sa fiu extrem de inteligenta, dar ce stiu cu siguranta este ca daca nu iti place o situatie, pleci. Da, stiu scuza anumitor femei care afirma ca au “rezistat atata vreme” pentru copii, pentru ca n-aveau unde sa mearga sau stiu eu ce alte scuze penibile. Prima persoana de care trebuie sa ne ingrijim pe tot parcursul vietii suntem noi insine. Dupa, vine restul.

Cu ce folos a indurat o femeie ani intregi de chinuri “pentru copiii ei” care oricum sunt extrem de nefericiti si au fost nevoiti sa creasca intr-un mediu violent si trist? Cu ce folos a indurat o femeie atata vreme batai “ca n-avea unde sa se duca?” Mereu ai unde sa te duci si daca-ti pasa de tine si de familia ta elimini ce e daunator pentru copii si pentru propria sanatate. Nu inteleg ignoranta in care traiesc anumiti oameni, cum isi creeaza singuri durere doar ca sa se victimizeze mai tarziu. Si doar imi pare rau pentru oamenii care chiar au un suflet bun, dar trec prin toate astea..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu