„Ascunzatori” post-apocaliptice ascunse in marile orase ale lumii (I)

Scoala publica 186. In Manhattan, scoala publica 186 este cat se poate… de in centrul civilizatiei. Nu exista loc de parcare gol in jur, oamenii circula de zor. Numai ca scoala este abandonata de vreo 40 de ani, peretii de abia se mai tin, iar inauntru animale moarte zac de ani buni… Scoala a fost data in folosinta in 1903, insa a inceput sa aiba probleme grave in 1970. Cum usile nu prea corespundeau standardelor pompierilor pentru evacuare in caz de incediu, cea de la parter a ramas mereu deschisa, de unde si atacurile unor necunoscuti, violurile in clasa etc. In 1972, cand pompierii si-au dat seama ca nici alarma pentru incendiu nu functioneaza au recomandat inchiderea ei, ceea ce s-a si intampla in 1975. Prin 1980 s-a vrut renovarea ei, insa neintelegerile si dorinta de demolare au dus la imaginile post-apocaliptice vizibile si in ziua de astazi.

Insula North Brother. Localizata undeva la jumatate de kilometru de Manhattan, intr-un paradis al pasarilor, Insula North Brother a avut o istorie destul de zbuciumata. In anii 1880, bolnavii cu boli infectioase erau cantonati aici, la spitalul Riverside. Typhoid Mary, un bolnav de acolo, a murit pe acea insula in 1938. Mai tarziu, veteranii din al Doilea Razboi Mondial au fost cazati aici. In 1964, insula a ramas pustie. Totul a ramas in paragina, vegetatia abundenta acoperind multe dintre fostele cladiri si cai de acces.

Stadionul maritim din Miami. Arena cu peste 6.600 de locuri a fost deschisa in 1960 pentru cursele de salupe de mare viteza. A fost inchisa insa in 1992, dupa ce uraganul Andrew a facut prapad in zona. Acum e patria iubitorilor de graffiti si celor pe doua roti. Arhitectul stadionului a vrut sa construiasca o opera de arta in piatra, pe apa, si a reusit. Daca multi vor sa „reinvie” si sa restaureze stadionul, altii nici nu vor sa auda si sunt de parere ca templul graffiti-ului este perfect pentru exprimarea viziunilor artistice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu