Piscina, pe placul tuturor in lunile de vara

Iata ca vara a sosit din nou, iar balaceala in piscina face parte din programul zilnic al fiecaruia. Fie ca mergi la mare si te bucuri de beneficiile unei piscine publice, fie ca ai propria piscina, este bine sa stii cat de importante sunt aspectele ce tin de intretinerea ei.

Piscina este, fara doar si poate, cel mai cautat accesoriu al verii, pentru ca reprezinta o sursa de relaxare si de distractie, precum si o modalitate de a scapa de arsita. Daca te numeri printre cei care se bucura de o piscina proprie, trebuie sa iei in calcul si cateva aspecte de intretinere piscina. Cel mai important aspect este calitatea apei. O apa bine intretinuta nu are microbi, nu irita ochii si pielea, nu decoloreaza hainele. O dezinfectie si o filtrare corecta distruge micro-organismele, retine toate impuritatile si asigura o apa cristalina. Apa din piscina trebuie verificata de cel putin 3 ori pe saptamana ca sa va asigurati de calitatea ei.

Un alt aspect destul de important in intretinerea piscinei este cantitatea de clor. Aceasta nu trebuie sa depaseasca 3 mg/l. Atunci cand piscina nu este folosita este bine sa fie acoperita cu o copertina, pentru a fi protejata si pentru a evita orice fel de accident.

Cele mai cunoscute substante piscina (destinate intretinerii apei) sunt clorina (disponibila sub forma de tablete, granule sau baghete, indicata pentru a mentine sterilitatea apei) si bromina (ucide bacteriile si germenii din apa). Cea din urma substanta este mai putin indicata din cauza mirosului mai neplacut decat al clorinei. Alte substante destinate intretinerii piscinei si apei din aceasta sunt: algicidele (cu rol in prevenirea formarii algelor; algicidele se gasesc sub forma de solutie sau sub forma de tablete), agenti de limpezire a apei, produse anticalcar pentru filtru piscina, anticalcar lichid pentru curatarea interiorului si exteriorului piscinei, anticalcar lichid pentru apa din piscina, degresanti pentru linia apei, oxigen activ lichid (folosit pentru dezinfectarea chimica a apei din piscinele rezidentiale), tablete de brom, etc.

Indiferent de produsele si solutiile pentru care optati, este important sa va asigurati ca piscina dumneavoastra este corect intretinuta, indiferent de sezon, daca o folositi sau nu. Daca asigurati o ingrijire optima piscinei dumneavoastra, va veti bucura de ea mult timp si veti evita orice problema care sa conduca catre probleme serioase de sanatate. Nu uitati ca, pe timpul verii, piscina este folosita frecvent, ceea ce creste riscul unor boli de piele, in cazul in care piscina nu este curatata corespunzator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu