Cele mai extreme si mai terifiante proteste din lume (I)

Tibetanii si-au dat foc. China are o istorie destul de ciudata in care au fost implicati tibetani, care nu stiau altceva decat sa-si faca viata un chin. Din momentul in care tehnologia a avansat iar controlul maselor cu ajutorul armelor a devenit o realitate obisnuita, tibetanii au inceput sa-si dea foc in fata camerelor pentru a protesta impotriva acestor abuzuri. Multi protestatari mor in chinuri in spitale cu arsuri de gradul III sau IV, insa o fac cu mandria de a ajuta semenii lor sa nu mai fie abuzati sau constransi sa-si spuna pasul.

Artistii rusi si-au batut cuie in scrot in Piata Rosie. Intr-un an, de Ziua Politiei, artistul Pyotr Pavlensky s-a dus in Piata Rosie cu un scop precis: a vrut sa protesteze intr-un mod inedit pentru a sugera „apatia, indiferenta politica si fatalismul societatii ruse actuale”. Asa ca omul nostru s-a apucat de treaba. S-a dezbracat, a ramas in pielea goala, s-a asezat pe asfalt, in Piata Rosie, a luat un ciocan si niste cuie si si-a batut scrotul in cuie pe pavaj. A fost arestat pentru asta. Insa nu a fost singura nazbatie a artistului. Cu alta ocazie, pentru a protesta vizavi de reprimarea violenta a cetatenilor rusi, Pyotr s-a „invelit” in sarma ghimpata, complet gol…
Refugiatii din Australia isi cos buzele una peste alta. Refugiatii din Australia sunt tratati ca niste criminali, desi nu sunt-ei sunt tinuti departe de familie, iar vizele le sunt luate. Printre formele de protest intalnite-sinucideri, vatamare corporala proprie-una e iesita din comun si nebuneasca: cusutul buzelor, una peste alta. In 2002, 58 de protestatari refugiati din Australia si-au cusut gura-buzele, in 2012, zece detinuti si-au cusut buzele, ba chiar si in 2013 au fost raportate cazuri de „cusaturi bizare”.

Satenii din India stau in apa timp de doua saptamani. Suparati ca autoritatile vor deschide un baraj si le vor ruina toata averea si casele contruite din cauza inundatiilor-Guvernul se obliga sa le caute case noi oamenilor, insa niciodata nu o facea-cativa sateni din India au ales o forma inedita de protest: au stat doua saptamani in apa, in picioare, cu nivelul apei ajungandu-le pana la piept. Oamenii au fost muscati de diverite fiinte acvatice iar ploia le-a inrautatit chinurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu