Dezechilibrele de flora intestinala

Flora intestinala – iata o parte a organismului uman la care multi dintre noi nici nu ne gandim, multi nici macar nu stim ca exista asa ceva, iar cei care stim o neglijam cu desavarsire. Si cu toate acestea, sanatatea florei intestinale este esentiala in buna functionare a intregului organism.
Flora intestinala este reprezentata de totalitatea germenilor si bacteriilor care traiesc in mod normal in organismul uman. Este vorba despre bacteriile asa-numite “prietenoase” care au rol in buna functionare a sistemului digestiv dar si un rol foarte important in mentinerea imunitatii. Flora instestinala este cea care pe de o parte ajuta la degradarea resturilor alimentare nedigerate, dar si cea care pazeste organismul de bacteriile patogene, care pot avea efecte grave asupra organismului uman. In principiu, incepand cu primele bacterii si germeni cu care corpul uman intra in contact inca de la prima alaptare (mai exact de la colostru) si mergand treptat catre colonizarea instestinelor cu flora bacteriana prietenoasa, corpul uman isi construieste un fel de mecanism de aparare intretinut de aceste bacterii. Orice eventual dezechilibru al florei intestinale – cauzat de o serie de factori – lasa organismul mai predispus la infectii si boli, unele dintre acestea foarte grave.

Ce anume cauzeaza dezechilibre ale florei intestinale?

Cel mai adesea poate fi vorba despre o perioada prelungita de administrare a unor substante antibiotice (tratamente necesare, dar care afecteaza flora). In acest caz flora se reface treptat dupa incetarea administrarii de antibiotice, dar cura de antibiotic se poate cumula si cu o substanta probiotica.
La fel de frecvent este si dezechilibrul cauzat de o nutritie deficitara, cu lipsuri ale unor alimente (legume sau fructe, de exemplu) sau exces de alte alimente (carnea, de pilda).
Diareea sau constipatia prelungita, indiferent de natura acestora.
Consumul abuziv de alcool, cafea sau tutun.

Cum refacem flora intestinala?
O prima mana de ajutor pe care o putem da organismului afectat de un eventual dezechilibru al florei intestinale este revenirea la un regim alimentar sanatos sau la un regim de viata sanatos (fara momente de depresie sau anxietate, acestea doua fiind si ele o cauza importanta pentru dezechilibrele de flora intestinala).
Insa, un aport foarte important in refacerea florei intestinale o au si formulele de curatare a colonului, care elimina toate toxinele din interiorul intestinului gros si impiedica formarea de alte depozite care pot afecta intestinele. O astfel de formula este si Colon Cleanse Formula de la cufarulnaturii.ro, un detoxifiant natural care ajuta organismul in locurile unde acesta nu se poate ajuta singur. Astfel, un rol esential pe care il are este curatarea 100% a intestinelor, mentinerea lor curata si faptul ca permite excrementelor sa circule liber, desprinzandu-le din locuri ascunse ale intestinelor, unde pot ramane blocand functionarea corecta a organelor digestive.

Ideea de curatare a colonului nu este noua, si chiar si cultura populara are diferite leacuri in acest sens, insa pe cat de sanatoase promit acestea a fi pe atat de nocive pot deveni. Cu Colon Cleanse Formula, care are un gust placut si o administrare foarte simpla, curatarea colonului se face foarte usor si mai ales fara nici un fel de risc. Formula este una naturala 100%, cuprinzand calorii, carbohidrati, fibre, zaharuri, vitamina C, calciu, natriu, potasiu si fibre dietetice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu