Ce nebunii facem la vara

Sincer abia asteptam sa vina vara asta, sa vina caldura si sa ies sa ma prazesc la soare. Dar ca orice muritor de rand ce ma aflu, exact cand vine vara, vreau iarna, sa fie rece, iar cand vine iarna, vreau o bucatica de vara, ca sa fie cald. Oricum ai da-o cu muritorii de rand nu o scoti la capat, deoarece ei sunt vesnic nemultumiti, asa cum ma aflu si eu…

Ce nebunii sa facem totusi in vara asta, daca suntem sau nu suntem multumiti?! Ei bine, sa speram ar fi o solutie, un prim pas, sa speram ca putem face de toate.
As incepe in prima faza cu festivalurile. Am auzit ca Peninsula nu se va mai tine anul acesta nicaieri, nici macar in Cluj, dupa dezastrul de anul trecut, insa la anu se pregateste un mare razboi intre calitate si trupele invitate, zic si eu din ce-am citit, iar daca se pregateste ceva bun sau foarte bun, atunci e momentul sa asteptam, ori dupa caz sa uitam in vara aceasta de frumoasa perioada peninsulara cand trupele de toate felurile rockeresti ne incantau in Tg Mures cu muzica lor  pe o temperatura de peste 35 de grade.

Intr-un fel imi pare bine ca nu se mai tine, abia sut mai putine de vazut in vara asta si mai  putine de facut ca si-asa timpul nu ajungea pentru toate.
Asadar ce facem la vara, ce nebunii ne asteapta? As incepe cu festivalul international de teatru de la Sibiu care deja a inceput. Ce???????? Da !!! Deja a inceput, si sincer imi pare tare rau ca m-a luat iar pe nepusa masa, deoarece il ratez AGAIN  insa sper sa nu mai treaca inca un an la anul fara sa fiu prezenta. Partea nasoala este ca... este cam departe - deci tocmai in Sibiu, iar eu sunt recent relocata in fundul lumii, cu pescarii, adica la colt de Dunare aka Galati. Si partea si mai nasoala este ca am primit acreditare insa  chiar m-a prins pe nepusa masa, caci sunt deja alte planuri pentru saptamana asta plina de teatru sibian precum sa plec la mare. Nu ca as vrea eu sa plec, insa nici ca ar fi un chin asta, dar iata ca trebuie sa plec, dat fiind ca merg cu munca, o saptamana, la mare. Suna hilar, dar da, ma duc sa muncesc la mare, cateva ore pe zi, timp de o saptamana,. Sa speram ca se va simti ca un concediu cu training inclus, caci apoi urmeaza o saptamana prin Tulcea, deci prin Delta Dunarii si o saptamana in Vrancea. HOpe to get back soon. Desi viata mea se cam preconizeaza a fi agitata in urmatoarele luni.

Ce sa mai facem in vara asta si ce nebunii mai avem la dispozitie.?! POi una tare si mare ar fi a doua editie a Festivalului Electric Castle de la Banfy Castle  din Cluj. Cum asta se anunta in iunie si cum timpul trece repede, puteti sa va faceti planuri din timp sa ajungeti acolo, mai ales in cazul in care locuiti intr-un oras mai departat iar cu drumurile si cu mijloacele de transport in comun de la noi se ajunge cam in doua zile la Cluj.

Vara aceasta ar fi foarte bine sa ai sansa sa vizitezi si muntii, sa te mai racoresti putin de asfalt si sa nisip, sa vezi lumea de sus. De exemplu, muntii Fagaras, cu masivul Moldoveanu ar trebui sa fie pe lista ta. Insa daca nu ai ajuns pe Negoiu, degeaba ai facut traseul, trebuie sa prinzi insa vreme buna si sa ai rabdare cu ploile trecatoare. Luna august este cea mai indicata pentru asta.

Si apropo daca tot vorbimd e munte putem include aici si festivalul montan Padina, Festivalul care vine cu muzica, drumetii si multe altele, toate undeva prin luna iulie. Si ce nebunii sa mai facem la vara daca nu avem posibilitatea sa ajungem mai departe de casa? De exemplu daca esti din Bucuresi poti sa te aventurezi in periculoasa viata de noapte, insa numai daca iti place cu adevarat riscul si aventura, in plus poti sa te risti sa iei un taxi la miez de noapte sau sa pleci cu un strain acasa.
Daca esti de la Dunare ca mine…. poti sa te risti sa iesi la o terasa care de regula este goala si sa mananci mancare cu peste adus de vara trecuta si congelat, de pe undeva de la mare, ca la noi lenea e la neam gras, si peste de Dunare nu prea avem.
Daca esti de undeva de prin Transilvania poti sa te risti sa te plimbi cu masina prin oras si sa atingi 60 de km pe ora. Din cate am inteles este un adevarat risc avand in vederea legea ardelenilor, cel putin a celor din Sibiu. Nu numai ca te fac sa iti pierzi rabdarea, insa te fac sa te simti si un aventurier adevarat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu